Prostorni ili kanalni odvlaživači visoke kvalitete.
Condair DC kompresorski sušači zraka za industrijsku i komercijalnu primjenu.

Condair DC odvlaživači zraka imaju puno različitih primjena u industrijskom, komercijalnom i skladišnom sektoru. Temelje se na kompresorskom principu rada s freonom i koriste se za prostore gdje se relativna vlaga zraka želi spustiti na minimalnih 35 – 45%.

Brojne konfiguracije prema potrebama kupca
Condair kompresorski odvlaživači zraka mogu se konfigurirati na različite načine kako bi zadovoljili individualne potrebe svakog objekta. Tako da uvijek imamo optimalan uređaj za svaku primjenu.

Veliki kapaciteti i protoci zraka
Standardne izvedbe Condair DC odvlaživača zraka pokrivaju širok raspon primjena.
Njihov kapacitet odvlaživanja se kreće od 75 l/24h do 930 l/24h. Veliki protoci zraka, čak do 8.000 m3/h, znače da je je dovoljan jedan ili svega nekoliko uređaja za kontrolu vlažnosti i u najvećim zgradama.

Princip rada kompresorskog odvlaživača zraka:


3 izvedbe uređaja

Sušači zraka Condair DC mogu biti samostojeći, konfigurarni kao mobilni uređaji ili spojeni na zračne kanale kako bi se osigurala optimalna distribucija odvlaženog zraka.

Bez povećanja temperature zraka uz vanjsku kondenzacijsku jedinicu
Za prostore koji su osjetljivi na povećanje temperature zraka Condair DC ima posebne temperaturno neutralne izvedbe. Toplina iz kondenzatora samog odvlaživača se izvlači preko vanjske kondenzacijske jedinice, kako se temperatura u prostoru ne bi mijenjala.

“Hot gas defrost”
Condair DC kondenzacijski odvlaživači zraka dolaze sa “hot gas” sistemom odmrzavanja kao standardnom opcijom kako bi osigurali siguran, ekonomičan rad i kod nižih temperatura zraka.

Čvrsto, izdržljivo kućište i INOX verzija
Robusno, galvanizirano RAL9006 kućište sušača zraka Condair DC osigurava maksimalnu zaštitu protiv agresivnih uvjeta atmosfere, kakve su često u industrijskom sektoru. Kućište se lako rastavlja kako bi se osigurao lak pristup svim važnim dijelovima.
Dostupno je i kućište u INOX verziji.

Fleksibilne opcije povezivanja
Odvlaživači zraka Condair DC mogu raditi samostalno u prostoru ili biti spojeni na ventilacijske kanale. Za to su dostupne kanalne prirubnice.
Za veće duljine kanala i posebne primjene Condair nudi jače ventilatore.

EC ventilatori
Condair DC koristi visokokvalitetne, direktno upravljane EC ventilatore, energetski vrlo učinkovite i tihog rada. Kućište ventilatora je zvučno izolirano i potpuno odjeljeno od rashladnog kruga.

Upravljanje
Sušačem Condair DC se upravljava potpuno elektronski preko mikroprocesora. Obavijest o radu i grešci prikazuju se na integriranom ekranu, koji također može prikazat broj radnih sati uređaja. Mikroprocesor upravlja važnim funkcijama poput odmrzavanja ili radom kompresora. Bez-naponski kontakt je namijenjen za signaliziranje rad/greška obavijesti.


Rashladni krug

Odvlaživač zraka Condair DC ima visoko učinkovit R410A rashladni krug za koji se koriste samo komponente dobro poznatih proizvođača. Tlak se regulira preko elektronskog ekspanzionog ventila, a kada se odgovarajući dijelovi kućišta demontiraju sve komponente postaju lako dostupne. Specijalne izvedbe, npr. za rad pri visokim temperaturama, dostupne su na zahtjev.

Izmjenjivači topline
U svim izvedbama sušača zraka Condair DC izmjenjivači topline standardno su zaštićeni posebnim premazom koji ih štiti od agresivnih uvjeta okoline.
Posebni lakovi i premazi su dostupni ukoliko uređaj treba raditi u posebno agresivnim uvjetima.

Neke od primjena:
● farmaceutska industrija
● prehrambena industrija
● skladišta
● arhivi i depoi
● strojarnice
● sprječavanje korozije
● sprječavanje oštećenja osjetljive elektronike
● sprječavanje razvoja gljivica i mikroba

Pouzdanost odvlaživača zraka Condair
Svaki odvlaživač zraka Condair se prije isporuke ispituje u tvornici, kako bi u potpunosti zadovoljavao sve deklarirane vrijednosti.

Financiranje iz europskih fondova
Svi Condair uređaji proizvode se u EU i idealni su za financiranje iz europskih fondova.

EU proizvod s jamstvom od 2 godine
Condair DC je proizvod švicarske tvrtke Condair s jamstvom od 2 godine.
Condair odvlaživači zraka proizvode se u tvornici u EU.

  • Uspješno poslujemo preko 35 godina

  • Zastupamo najbolje svjetske proizvođače u našoj djelatnosti

  • Poslovanje nam se bazira na kvaliteti, inovativnosti i energetskoj učinkovitosti

  • Osiguravamo podršku projektantima

  • Osiguravamo podršku prije, za vrijeme i nakon prodaje

  • Osiguravamo servis i originalne rezervne dijelove za naše uređaje

  • Surađujemo sa brojnim kooperantima u Hrvatskoj i regiji

Pomoć pri projektiranju
Radite li na nekom projektu Condair u suradnji s EMA d.o.o. pomoći će vam u integriranju odvlaživača zraka Condaira DC u vaš projekt.

Pogledajte neke od brojnih zadovoljnih korisnika u Hrvatskoj i regiji na referentnoj listi.